![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkujący w PHP, więc może mój problem jest prosty do rozwiązania, ale nigdzie nie mogę znaleźć jego rozwiązania.
Mam taki kod: Do zmiennej $ilosc jest wcześniej zapisywana liczba pobrana ze strony za pomocą curl'a. Pierwsza instrukcja wypisuje poprawnie liczbę, ale druga zawsze wypisuje 0. Próbowałem też:
ale to też zawsze daje 0. To samo jest przy konwersji string -> double; Czy potrzebna jest jakaś zmiana w php.ini żeby poprawnie działały konwersje czy po prostu coś źle robię? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
to moze podaj co dokladnie zawiera zmienna $ilosc przed konwersją.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest cały kod:
A wynik działania skryptu to:
|
|
|
-mkdes- |
![]()
|
Goście ![]() |
użyj var_dump() żeby sprawdzić typ zmiennej
potem możesz zamienić to na liczby całkowite-> użyj intval(); http://www.php.net/manual/en/function.intval.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Podejrzyj źródło strony i wklej dokladnie to co tam znajdziesz. Pewnie są jakieś smieci, których normalnie nie widzisz
|
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście było trochę śmieci, var_dump() zwracał string(135).
Już wszystko działa, dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:16 |